Tijdens de laatste maand van het jaar is het altijd een beetje spannend uitkijken of er een kerstrally komt, of niet. De hoop was groot dat dit wel het geval was, om toch nog op een beetje een deftig rendement uit te komen voor het ganse jaar.

Op zich hebben de meeste aandelen in portefeuille een mooie maand december achter de rug.


Wat er vooral opvalt, is dat de Aziatische aandelen wederom achterop blijven. Mirait en Netdragon verliezen circa 5%, maar Alibaba en Wanhua Chemical krijgen nog maar eens een klap van 10% of meer te verwerken. Gelukkig staan hier een aantal anderen bedrijven tegenover die dan toch een fijne prestatie laten noteren in de laatste maand van het jaar. EQT AB pakt een mooie 32% stijging mee, en ook Selena FM komt mooi boven de 20% uit.

Zoals ik eerder al schreef heb ik de laatste maand vooral gebruik gemaakt om de portefeuille nog eens stevig onder de loep te nemen. Het was hoog tijd om een groot deel van de portefeuille te verkopen en in een andere richting te sturen. Gelukkig is er dus voor de meeste aandelen in portefeuille wel een mooie eindejaarsrally geweest.

De mooie prestatie in november behaald, heeft zich in december herhaald. December was zelfs nog een tikkeltje beter. Het wachten om tot verkoop van verschillende posities over te gaan, heeft dus geloond.

Tijd dus om een andere koers te varen. Eens kijken of dat wat ik in mijn hoofd heb, werkt.

1 Comment on “ RENDEMENT DECEMBER 2023

  1. 3 januari 2024

    […] dit het ideale moment om de portefeuille op een andere manier te gaan indelen. Als je kijkt naar de portefeuille op het einde van 2023, dan vind je nog een 19-tal aandelen in de portefeuille terug. Bij het begin van 2024 is het aantal […]

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Beurs Speurneus | Alle rechten voorbehouden.