Ik ben er wat laat mee, dat klopt, want augustus is al een tijdje gepasseerd en september is al bijna ten einde. Begin augustus ben ik van werkgever veranderd. Nogal wat opleidingen en andere zaken die nog moesten geregeld worden, maakt dat ik en weinig tijd had om de portefeuille en de website op te volgen en weinig fut.

Nu over augustus kunnen we eigenlijk heel kort zijn. Wat een belabberde maand was dit, toch zeker voor de eigen portefeuille.

Zowel voor de grote indexen als de S&P500 en de Msci World, als voor de eigen portefeuille was het enkel schrijven met een rode pen. Waarbij dit rode kleur voor de eigen portefeuille nog een stuk feller was. Daar waar juli nog mooi was met maar amper 3 rode lijnen, is augustus wel net wat slechter.

Ik heb nog steeds een aantal stevige blokken in portefeuille, zoals Alibaba, Disney en EQTAB, maar hier zit voorlopig geen beterschap in. De koersen stijgen wel eens een beetje, maar gaan even snel terug naar beneden.

Ik ga de komende periode wel wat meer tijd kunnen spenderen aan de portefeuille. Alles eens terug stevig onder de loep nemen, en ook al staan we met posities op verlies, is het niet goed meer zal ik de positie liquideren. Kan zijn dat ik de ganse portefeuille helemaal leegmaak, alles verkoop en helemaal terug opnieuw begin.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Beurs Speurneus | Alle rechten voorbehouden.