29 maart 2022 |

NETDRAGON WEBSOFT: de cijfers

NETDRAGON WEBSOFT, actief in de wondere “online” wereld, is een Chinees bedrijf noterend op de beurs van Hong Kong. Actief in een groeiende sector met veel toekomstperspectief. Leer het bedrijf kennen in de presentatie. Een groeiende sector met toekomstperspectief is mooi, maar wat zeggen de cijfers van vandaag. In mijn beleving is het de moeite om te anticiperen op het toekomstperspectief. De cijfers zijn voor mezelf meer dan uitnodigend.

Het bedrijf werkt naarstig aan de eigen toekomst.

De omzet is op een kleine 4 jaar bijna verdubbelt. Het verlies in 2017 is omgebogen naar een mooie winst in 2020. De cijfers voor 2021 zijn op moment van schrijven nog niet beschikbaar.

Een totale schuld die maar net iets meer dan 30% van het totale vermogen beslaat, past perfect in mijn visie. De kortlopende schulden zijn ook meer dan gedekt, om een moeilijke periode te overbruggen.

Met een koerswinst verhouding die maar rond de 7 ligt, kunnen we toch spreken van een goedkoper aandeel. De Earning Yields van net geen 10 bevestigt dit.

China blijft China en hier zit een zeker risico in omwille van de grillen, de constant veranderende regelgeving en de inmenging van de Chinese regering.

Om ook een beetje China in portefeuille te hebben, is mijn oordeel dat dit bedrijf kwalitatief voldoende aansluit bij mijn voorwaarden. Het heeft al een mooie groeicurve afgelegd, er is nog veel potentieel aanwezig en het is actief in een interessante sector. In vergelijk met de concurrentie op de Chinese markt staan ze een stapje voor.

1 Comment on “ NETDRAGON WEBSOFT: de cijfers

  1. 23 december 2023

    […] Waarom ik hiervan een aantal aandelen heb gekocht kan je terugvinden in mijn eigen presentatie en mijn eigen beoordeling van de cijfers. […]

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Beurs Speurneus | Alle rechten voorbehouden.