7 april 2024 |

BELEGGEN IS SIMPEL

Beleggen is eenvoudig!!!
Ondanks dat de statistieken erop wijzen dat het grootste deel van de particuliere belegger verlies maakt op de beurs is beleggen eigenlijk eenvoudig.

Ik hoor jullie al denken, beleggen, eenvoudig, … Hoe kom je daar nu bij?
Maar op zich is beleggen inderdaad eenvoudig, en vandaag met alle hulpmiddelen en alle mogelijke assets waarin je kan beleggen is het echt wel eenvoudig.

We maken het ons als belegger gewoon veel te moeilijk, beleggen in dingen die we vaak niet helemaal ten gronde begrijpen met als gevolg dat we vaker de mist in gaan dan ons lief is. Het resultaat laat zich al raden, idd niet positief.

TOCH BLIJF IK ZEGGEN DAT BELEGGEN SIMPEL IS!

Een recent onderzoek door morningstar uitgevoerd geeft een beeld van hoe onvoorspelbaar de verschillende categoriëen op de beurs zijn. Wat maakt dan dat beleggen toch simpel is. Hou het als belegger gewoon simpel, daar ben je zelf voor verantwoordelijk? NIET?
Een mooie simpele spreiding geeft vaak het mooiste rendement met een aanvaardbaar laag risico.

Kijk in bovenstaande tabel hoe grillig de beursjaren kunnen zijn. In het volledige artikel worden 10 punten besproken waaruit blijkt dat eenvoud vaak het meest rendeert in functie van het genomen risico.

Laat je niet gek maken door allerlei praatjes. Tracht de kennis te vergroten zodat je als belegger doordachte beslissingen kan nemen. Hou de beslissingen zo eenvoudig mogelijk.

Eén van de dingen waar ik onlangs zelf met in aanraking ben gekomen is het “hangmatbeleggen”. Het wordt zo genoemd omdat je eigenlijk nadat je het huiswerk hebt gemaakt en bepaalde ETF’s hebt gekozen, je rustig achterover kan leunen. Laat de markt maar doen, je zal wel meesurfen op de grillen van de markt, zowel omhoog naar omlaag, maar de tijd is in het voordeel.
Hoe je start met hangmatbeleggen vind je op hun website. Ga zeker ook eens naar een lezing van Tim Nijsmans en doe er je voordeel bij.

BRON: iex.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Beurs Speurneus | Alle rechten voorbehouden.