Ook februari was een zéér mooie maand. De MSCI World laat een rendement optekenen van meer dan 4%, de S&P500 zelfs een rendement van 6% op 1 maand tijd. De Bel 20 blijft op deze zwaargewichten een pak achter, maar laat voor februari ook wel groene cijfers optekenen, al is het maar 1%.

Hoe is het met de eigen portefeuille gelopen in februari?

De passieve portefeuille blijft in februari een beetje achter op de Indexen waarmee ik vergelijk. Maar met een 3,20% rendement ben ik best tevreden. Ytd noteert de passieve portefeuille net geen 7% in de plus op 2 maanden tijd.
De actieve portefeuille ( aandelen en opties) heeft het betrekkelijk beter gedaan dan in januari. In januari, mede dankzij de omschakeling naar een andere indeling van de portefeuille en het niet presteren van grondstoffen en China, was het ronduit slecht. Kritisch zijn is goed, maar paniekvoetbal spelen hoeft niet. Zolang je maar weet wat je doet. Februari was voor de actieve portefeuille wel iets meer succesvol, met een stijging van 6,5%. Dat doet natuurlijk het verlies van januari nog niet teniet. Ondertussen staan we ytd ook wel op een kleine 1% winst, niet te vergelijken met de Indexen. Er is nog werk aan de winkel om terug gelijke tred te behalen en het beter te doen.

Als we dan de ganse portefeuille bekijken, komen we van -3,5% in januari toch al op een 2% in de plus ytd.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Beurs Speurneus | Alle rechten voorbehouden.