Net voor het nieuwe jaar van start ging, heb ik een gedeelte van de actief beheerde portefeuille omgezet in een passief beheerde portefeuille. De passief beheerde portefeuille heb ik ook ondergebracht bij een andere broker. De broker is wel een ietsje duurder, maar het vergemakkelijkt wel de vergelijking in hoeverre we goed bezig zijn met onze eigen actieve portefeuille.

Sinds de aanschaf van de 3 verschillende ETF’s heb ik aan die portefeuille helemaal niets meer gedaan. Ik kijk daar zelfs niet naar doorheen de maand. Een éénmalige kijk geeft me voldoende om het rendement vast te stellen om met jullie te delen.

Om het percentage een beetje te kaderen. Dit is de blootstelling aan het effect over de ganse portefeuille gezien, dus over het totaal belegde bedrag. (zowel de passieve portefeuille bij Bolero als de actieve portefeuille bij Lynx samengeteld).

Iets meer dan 12% van het totale belegde vermogen heb ik dus toegewezen aan een ETF op de Nasdaq 100. In de maand januari hebben de technologie-aandelen het weer meer dan goed gedaan, waardoor de ETF nu een 7% hoger staat sinds aankoop.

De andere 2 ETF’s zijn beperkt tot een klein bedrag en blijven dicht bij huis. De small caps doen het iets minder goed, maar dit is ook niet zo onlogisch in dit economisch klimaat. De emerging markets doen het dan op zich nog best oké. Het is een ETF emerging markets zonder China. Indien dit eentje geweest was inclusief China, had je ook hier wel met een negatieve toets gezeten. Dit zal je terugzien in de portefeuille met de individuele aandelen.

Gewoon als een goede hangmatbelegger dit laten lopen, en wanneer er nog wat budget vrij komt, een stukje extra investeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Beurs Speurneus | Alle rechten voorbehouden.