2 augustus 2023 |

RENDEMENT JULI 2023

Eén van de uitspraken die vaak wordt gehanteerd op de beurs is : ” go away in May and comeback in September.”

Juni was voor mijn eigen portefeuille al een mooie maand, en dit heeft zich in juli netjes doorgezet. Dus voor dit jaar gaat bovenstaande uitspraak toch niet echt op lijkt me.

In de periode van 1 juni tot en met 23 juni liet de portefeuille een groei van +5% optekenen. Voor de periode van 23 juni tot en met 1 augustus is daar nog eens 4,5% aan toegevoegd. Stel dat ik was uitgestapt in mei, dan had ik al redelijk wat rendement aan mij laten voorbijgaan. Wat de rest van het jaar zal brengen, weten we niet, maar we hopen op het beste. Van de aankomende recessie, een sputterende economie is tot dusver op de beurstabellen nog niet veel van te merken.

Dit jaar is vooralsnog een mooi jaar voor de eigen portefeuille. Voorlopig staan we op net geen 22% in de plus. Daarmee doen we het nog lichtjes beter dan de S&P 500 en de MSCI WORLD. Onze Belgische sterindex blijft stevig achter, maar heeft in juli wel een goede beurt gemaakt.

Als we puur naar de aandelen individueel gaan kijken, hebben ze het allemaal wel vrij deftig gedaan in juli. Van de 19 aandelen in portefeuille zijn er maar 3 die een negatief rendement hebben laten optekenen voor juli: Halma, Lynas rare earths en Tubize.

Hong Kong heeft het netjes gedaan met een stijging van 14% voor Alibaba, een stijging van 8% voor Netdragon Websoft en een kleine stijging van iets meer dan 2% voor China Medical System.

Met een stijging van +17% deze maand spant Ero Copper de kroon. Amerigo Resources blijft wat achter op Ero Copper maar maakt met +5% ook nog wel een mooie beurt.

EQT is met een stijging van +15% hopelijk ook aan het herstel begonnen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Beurs Speurneus | Alle rechten voorbehouden.