Omwille van de geplande vakantie vanaf de laatste week van juni, heb ik voor juni de periode tot en met 25 juni in rekening gebracht om een rendementsberekening op te doen. Dit had ik al gedaan, net voor we op vakantie vertrokken, maar ik moest het nog even delen met jullie.

De maand juni is zowat een beetje 50/50. Sommige aandelen gaan er een beetje op vooruit en anderen gaan wat naar beneden. Aziƫ heeft het in juni vrij behoorlijk gedaan. De Europese aandelen blijven wat achter, en zeker alles wat gerelateerd is met vastgoed. Een WDP en een CTP zijn stevig gedaald. Als we naar de grondstoffen zien, merken we in de portefeuille dat koper het goed doet, maar de rest het een beetje laat afweten. Dit zal wel beteren wanneer de economie terug een beetje aantrekt.

Als we dan even een kijkje nemen naar het rendement voor de maand en ytd, kunnen we vaststellen dat we het nog altijd redelijk goed doen. Voor juni ( de laatste week er nog niet bij) zetten we toch weer een mooie 5% neer. Het beginnersgeluk met de opties maakt dat we dit mooie resultaat kunnen neerzetten. Zowel Msci World als S&P500 zetten in juni ook een mooi resultaat neer. Onze Belgische index daarentegen laat het nog maar eens afweten.

Als we naar de cijfers ytd gaan kijken, zitten we nu half in het jaar op een rendement van 16,5%. Daar kan ik alleen maar tevreden met zijn. Ook de S&P500 en de Msci World zetten dit jaar al een mooi resultaat neer. De Bel20 zit voor dit jaar nog steeds in rode cijfers, een verlies van 3,5% tot op heden. Op een paar uitzonderingen na, is de Belgische markt niet de markt waar je het rendement hoopt te halen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Beurs Speurneus | Alle rechten voorbehouden.