15 mei 2023 | | , , , , ,

PRATEN OVER GELD MAAKT HET MAKKELIJKER, HET HELPT ECHT.

Als Belgen zijnde, hebben we vaak de neiging om zo weinig mogelijk te vertellen over onze persoonlijke financiële toestand. De meesten onder ons zijn eerder gesloten als het op dit item aankomt.

Je hoeft niet je hele hebben en houden bloot te leggen als je dit als oncomfortabel ervaart. Weet wel dat er bepaalde inzichten kunnen verworven worden, dat er bepaalde zaadjes kunnen gepland worden als je de openheid creëert om hierover in gesprek te gaan, om de dialoog aan te gaan.

Er zijn ongetwijfeld in de buurt fijne mensen waarmee je deze gesprekken kan aangaan.

EEN GREEP UIT HET DAGDAGELIJKSE LEVEN

Ik werk zelf in een leidinggevende functie bij een Bel-20 bedrijf. Op de momenten dat ik aanwezig ben, heb ik de verantwoordelijkheid voor een team van circa 17 personen.

Wat mij vooral opvalt is de frustratie die aanwezig is. Het loopt niet zoals ze willen of verwacht hadden. Dan wordt je als leidinggevende geconfronteerd met volgende uitspraken:

  • Ik ga voor ander werk zien, als dat hier zo blijft, ben ik weg
  • Ik doe dat niet, als een ander dan niet moet doen, moet ik dat ook niet doen.
  • Waarom zou ik die extra inspanning leveren, die anderen doen het ook niet en gaan op het einde van de maand met evenveel naar huis.
  • Wat is er nu weer beslist, denken ze nu echt dat dit gaat werken

Ik kan hier nog wel een tijdje doorgaan met het formuleren van bepaalde opmerkingen, maar puur op mijn ervaringen afgaand, is dit gewoon een gebrek aan zelfreflectie, een gebrek aan zelfontwikkeling.

Ook al klagen we steen en been, we hebben het hier toch zo goed. We worden flink betaald, dus kunnen we onze maandelijkse lopende rekeningen mooi betalen. Op die manier blijven we in de vicieuze cirkel zitten. We zijn in vele gevallen te afhankelijk van het loon dat de werkgever ons betaald.

GEVANGEN IN DE GOUDEN KOOI.

PRATEN HELPT ECHT

Hoe fijn kan het zijn om je dagen in te vullen met de dingen die je graag doet? Ik daag jullie uit om even naar jezelf te kijken.

  • WAAR WORD IK GELUKKIG VAN?
  • WAT GEEFT MIJ ENERGIE?
  • WAT KOST MIJ ENORM VEEL ENERGIE?

Wat maakt dat je wilt blijven zitten in de minder prettige situatie?

Blijf niet zitten in de “uitzichtloze” situatie. Er is een weg, maar die zie je (nog) niet. Benoemen van het gevoel is vaak de start op weg naar succes. Om het even wat voor jouw als persoon succes betekend.

Waar wil je naar toe met je loopbaan, met je carrière?

Ik kan je begeleiden op het pad van bestaan naar het pad van leven. Je hoeft me enkel maar te contacteren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Beurs Speurneus | Alle rechten voorbehouden.