2 april 2023 | | , , ,

MAANDRENDEMENT MAART 2023

Januari bracht euforie en februari zette ons terug netjes met de voeten op de grond. Wat heeft maart opgebracht?

Maart is een goed voorbeeld van hoe wisselend het kan zijn. Voor een lange-termijn belegger is het dus van enorm groot belang om de ruis naast zich neer te leggen.

Bekijk zeker de grafieken. Ongeacht met welke broker je werkt, zal je dit wel ergens kunnen opvragen. Begin maart is het duidelijk te zien dat de portefeuille een stevige duik maakt. Een 10% daling is niet altijd even evident om dit als belegger emotieloos te benaderen. Kijk eens naar het einde van de maand, de 10% die ik verloor in het begin, staat er gewoon terug bij. Lukt dit altijd? Natuurlijk niet, maar je weet nooit wanneer de beurs aan een remonte begint. Het is oh zo moeilijk om de markt te timen. Stel je maar eens voor dat je juist op de momenten dat er een opflakkering is uit de markt bent. Vergeet het maar om nog een mooi rendement te kunnen neerzetten, dat gaat lang duren eer dit goedgemaakt wordt, als dat zelfs nog lukt.

De koersen van Lynas en Netdragon hebben een serieuze neerwaartse beweging ondergaan in maart. Samen is dit ongeveer 3% van de totale portefeuille. Alibaba, wat nog steeds, en zeker als we de opties meetellen, 20% van de portefeuille uitmaakt, heeft een stijging van net geen 10% achter de rug.

Op Diasorin na, dat moet ik nog eens even nakijken waarom dit aandeel zo slecht presteert, is er geen enkele positie dat op dit moment moet herbekeken worden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Beurs Speurneus | Alle rechten voorbehouden.