Een nieuwe optiestrategie die ik aan het toepassen ben is het schrijven van spreads.
Je schrijft een call of een put waarvoor je premie ontvangt. Bijkomend koop je een call of een put die in de buurt ligt, waar je net iets minder premie voor hoeft te betalen. Het verschil in deze 2 premies is het bedrag dat je kan verdienen. Het maximum risico is het verschil in de spread.
Ik zit ook nog in de leerfase, dus probeer ik met een beperkt aantal openstaande combinaties toch ook wederom wat extra rendement te behalen. In het verleden ben ik hier al wel mee aan de slag gegaan, maar had eigenlijk geen houvast om dit op een goede manier te managen. Welke spreads open je en met welke looptijd?
Onlangs ben ik in contact gekomen met de mensen achter beleggen.com en daar heb ik net wel iets meer informatie ontvangen over welke looptijd je kiest en hoe je verder een bepaalde spread eruit kiest die je wilt openen.
Ik probeer enorm veel informatie op te nemen, maar ben uiteraard zéér sceptisch tegenover al wat je op het internet tegenkomt over alles wat met beleggen te maken heeft.
Wat ik vaak ervaar is dat niemand, maar dan ook niemand echt het achterste van zijn tong laat zien. Je krijgt wel wat informatie, maar niet voldoende om zelf succesvol te kunnen zijn, althans blijvend succesvol te zijn.
Bij beleggen.com heb ik net al ietsje meer van de sluier ontdekt. Zeker nog niet alles, maar al wel voldoende om er mee aan de slag te gaan. Dit gecombineerd met de eigen kijk op deze materie gaan we proberen om week na week succesvol te zijn.

Onderstaand is een overzicht van alle openstaande posities die gisteren op vrijdag 15/03 afgelopen zijn. Het is een mooie start al zeg ik het zelf. Ik heb ook voor volgende week een aantal posities geopend en daar kom ik volgend weekend op terug om te kijken of dit even succesvol is.


Sommige posities stonden 2 weken open, anderen hadden maar een looptijd van 1 week. Enkel 1 van de posities is de mist in gegaan, maar daar kan ik nog wel mee leven.

Binnen een aantal maanden bekijken we of dit op langere termijn ook een succesvolle strategie is, kan zijn.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Beurs Speurneus | Alle rechten voorbehouden.