24 mei 2022 |

DRAMATISCHE GROEI VAN EXTREME ARMOEDE EN RIJKDOM TEGELIJK

IN WAT VOOR EEN WERELD LEVEN WE VANDAAG?

In de laatste maanden hebben we flink wat tegenwerking gekregen van de coronapandemie. Voor de meesten onder ons wat dit al lastig genoeg. Onze vrijheden werden ingeperkt wat voor velen onder ons een nieuw gegeven was.

Nog steeds worden in delen van de wereld, zoals China hele steden in lockdown geplaatst, wat dan op zijn beurt een nefaste impact heeft op de wereldeconomie.

Als je dan denkt dat je alles gezien hebt, dan begint het pas. Bovenop de malaise veroorzaakt door het coronavirus komt er nog oorlog bij.

DIT IS DE IDEALE COCKTAIL VOOR KOMMER EN KWEL.

De gevolgen van bovenstaande is een ketting die voorlopig nog niet stopt, waarbij het zelfs moeilijk wordt voor een gezin met 2-verdieners om rond te komen.

GEVOLGEN CORONA

  • LOCKDOWNS
  • STILVALLEN PRODUCTIE
  • STILVALLEN VERVOER VAN PRODUCTEN
  • TEKORTEN AAN GRONDSTOFFEN
  • ECONOMISCHE WERKLOOSHEID
  • PRIJSSTIJGINGEN GOEDEREN

GEVOLGEN OORLOG

  • PRIJSSTIJGINGEN ENERGIE EN BRANDSTOFFEN
  • TEKORTEN AAN GRONDSTOFFEN
  • PRIJSSTIJGINGEN GOEDEREN

Het is misschien allemaal wel een beetje simplistisch voorgesteld, want het is natuurlijk wel net iets meer dan dat.

Als we rondkijken in onze omgeving vinden we allemaal wel mensen die zelfs met een fulltime job zéér veel moeite hebben om rond te komen, als we al zelf niet in deze situatie terecht komen.

Opnieuw laat de overheid deze mensen in de koude staan.

Voorbeeld: personen die kunnen genieten van het sociaal tarief voor elektriciteit, krijgen een éénmalige financiële steun van 80 euro. Het is iets, maar daar zijn deze mensen absoluut niet mee geholpen.

Bij OXFAM doen ze onderzoek naar de ongelijkheid, waarbij MAX LAWSON als hoofd van het onderzoek en bedenking heeft gemaakt dat de gevolgen van Covid-19 veel mensen zal pijn doen. Mogelijks gaan tientallen jaren van vooruitgang verloren.

Uiteraard zijn er ook mensen die aan deze situatie stevig verdienen.

De miljardairs in de voedings- en agro-industrie hebben hun totale vermogen in de laatste 2 jaar met wel 45% zien toenemen.

Sinds 2020 is de nettowaarde van miljardairs in energiesector, zijnde gas-, olie- en steenkoolfabrikanten met 24% gestegen.

Tijdens de pandemie zijn er 40 nieuwe miljardairs gecreëerd in de farmaceutische industrie, dankzij de gulle giften van de overheden.

De ondernemers die goed zijn in hun vak, mogen uiteraard een deftige cent verdienen. Maar dit is toch een situatie die volledig scheef gegroeid is. Dit is nu iets waar een overheid met ballen aan zijn lijf de gepaste maatregelen kan treffen. Het probleem stelt zich evenwel mondiaal, waarbij dit best ook mondiaal op dezelfde manier aangepakt wordt. Als bijvoorbeeld één overheid de extreme rijken gaat extra gaat belasten, zullen die snel het vermogen op een gunstigere plaats onderbrengen.

Hoe kunnen we voorkomen dat we zelf in de armoede terechtkomen?

Start zo vroeg mogelijk met beleggen, op welke manier dan ook. Probeer een manier te vinden waarop je de eigen centen laat werken. Maak werk om een passief inkomen te creëren, en leg je bonen niet te wijk op de hulp van vadertje staat.

2 Comments on “ DRAMATISCHE GROEI VAN EXTREME ARMOEDE EN RIJKDOM TEGELIJK

  1. marc schotsmans

    7 juni 2022

    en het gevolg is dat de mensen met ‘overschot’ weer gan uitgeven… Dure merken hebben quasi geen last van recessie en beginnen weer te boomen. vb.: LVMH (Moet Hennessy Louis Vuitton) 10 jaar geleden: €110, vandaag: €605 …

    • 9 juni 2022

      Op zich al een geluk dat de mensen met “overschot” zoals u deze noemt, dan toch op zijn minst nog consumeren. Anders zat heel de economie wereldwijd volledig op zijn gat.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Beurs Speurneus | Alle rechten voorbehouden.